-->

Birds Voice Extraordinary Technology

 Birds Voice Extraordinary Technology

Els ocells i els rius

Entre la fauna vertebrada, els ocells són el grup més abundant a tots els ambients naturals del nostre país. Els rius, lluny de ser-ne cap excepció, acullen moltes espècies d’ocells: unes hi van a menjar, hi nien o hi reposen, altres ressegueixen el curs del riu com a ruta migratòria entre els continents europeu i africà.



El canvi climàtic

L’escalfament del planeta els darrers decennis està causant alteracions molt notables en l’estructura i el funcionament dels sistemes naturals. En el context particular de la regió mediterrània, és difícil identificar canvis en els rius relacionables amb el canvi climàtic perquè aquests ja estan molt regulats i alterats per captacions excessives i infraestructures diverses. Deixant això de banda, estudis recents semblen indicar que ja estan augmentant les situacions de cabals baixos als rius i la freqüència d’esdeveniments extrems, des de sequeres a cops de riu. Pel que fa als ocells, ja es detecten cants nupcials i activitat reproductiva amb una o dues setmanes d’avançament i migracions amb avançaments i retards. Això pot comportar, per exemple, males sincronitzacions amb la disponibilitat d’aliment, tant si és d’origen vegetal (fruits) com animal (emergència d’insectes aquàtics, activitat d’amfibis, rosegadors, altres espècies d’ocells, etc).

Important link.

કોઈપણ પક્ષી પર ટચ કરતા તેનો મધુર અવાજ સંભળાશે 

Les migracions

La presència d’ocells als rius és molt patent a l’hivern. Els arbres sense fulles ens deixen veure aquests habitants que, a més, són més abundants i, en general, de mida més grossa que els que hi sol haver quan fa més bon temps. A la primavera i a l’estiu, en canvi, no se’n veuen tant però se n’hi senten cantar molts perquè les fulles els protegeixen. Si no som experts en cants, la seva identificació esdevé relativament complexa.